Wie zijn wij
 
Darko Hof is de zaakvoerder van het ijssalon Van Hecke. Samen met zijn vrouw Ingrid en dochter Helena nodigen zij u van harte uit om de sfeer van weleer te komen proeven. Want wie over wafels, galetten of ijskreem spreekt, heeft het over traditie. En de traditie van het oudste ijssalon van Antwerpen wordt hier voortgezet. Alle lekkers wordt nog steeds op ambachtelijke wijze bereid wat de smaak en de "oprechtheid" garandeerd!
Het is trouwens één van de weinige plaatsen waar nog de echte Lackmans galetten opgediend worden.
Darko, Ingrid en Helena
 


 
kneedmachine voor de Lackmans
 
Het deeg voor de Lackmans wordt bereid in de oorspronkelijke kneedmachine van vroeger, die deel uitmaakt van het antieke patrimonium van de zaak.

Na het kneden moet het deeg een tijdje "liggen" om te bekomen van de massage. Daarna worden er kleine bolletjes van gemaakt. Net voor het bakken worden ze dan door Darko met een kleine deegrol op de gewenste dikte gerold en de warmte van het bakijzer doet de rest.
 
 
 
Voor het bakken van de Lackmans galetten en de Brusselse wafels worden nog steeds de authentieke bakijzers van vroeger gebruikt! Deze ijzers worden verwarmd op gas en moeten bijgevolg tijdens het bakken van de wafel manueel gedraaid worden.

Uiteraard is een "timer", zoals we die op de electrische apparaten vinden, hier niet op aanwezig. En voor de juiste temperatuur moet je ervaring en wat "feeling" hebben.
"Degene die bakt moet er zijn gedachten bijhouden" zegt Darko. Maar het resultaat mag er zijn: een lekkere wafel!
Authentiek wafelijzer
 
 
 
 
[Home] [Geschiedenis] [Lekkernijen] [Rondleiding] [Waar kunt u ons vinden]