Rondleiding
 
De rondleiding in het salon begint in de kelder. Vroeg in de ochtend gonst het daar van de bedrijvigheid: Darko maakt het roomijs en het deeg voor de pannekoeken en de wafels. De ingrediŽnten staan in een handbereik. Alle hoeveelheden worden met nauwkeurigheid afgewogen en toegevoegd. Voor het mengen worden geen machines gebruikt, dat wordt hier manueel gedaan. Het roomijs wordt nauwlettend in de gaten gehouden... het is immers een kwestie van minuten. De vanille is reeds klaar, de hazelnoten zitten er nog in en de andere smaken wachten rustig hun beurt af. Ondertussen is het deeg voor de wafels klaar en hier is het deeg voor de pannekoeken. Nu nog een deegje "slaan" voor de appelbeignets! Darko maakt het deeg
 
 

Een kijk op de zaal Terwijl Darko ongestoord al dit lekkers voorbereidt verlaten wij de kelder en begeven ons naar de eetzaal.
Het interieur is door de jaren heen onveranderd gebleven en ademt nog steeds de sfeer uit van de jaren '60. Hier en daar zien we nog stille getuigen van die tijd: aan een muur hangt een ouderwetse koffiemolen, in de vitrine staat een antieke weegschaal.
De zaal biedt plaats aan een veertigtal mensen.
 
 
 
Vanaf de eerste warme zonnestralen is het eveneens mogelijk om iets te nuttigen op het terras. In de koelte van de schaduw onder de parasol of lekker beschut tegen de wind. Ideaal voor een gezellige babbel of gewoon om even uit te blazen na een lange wandeling.
Al het lekkers op de menukaart wordt ook op het terras geserveerd.
Terras
 
 

ijsjes kopen... Hebt u echter niet veel tijd, maar had u graag toch een paar frisse "bollekes" ijs voor onderweg, dan is dat zo voor mekaar. Elke dag kunt u kiezen uit acht verschillende smaken en bij warm weer is er overheerlijk sorbet!
Geniet u liever thuis van een "dame blanche", dan pakken wij dat met plezier voor u in. Ook de galetten en de wafels kunt u zonder probleem meenemen.
 
 
 
Ondertussen is Ingrid eveneens druk in de weer. De glazen bekers voor de ijscoupes worden gekoeld en het verse fruit wordt gewassen. De tassen en de schotels worden gereed gezet, de wafelijzers zijn reeds aan het opwarmen... het lekkere aroma van de koffie geeft een behaaglijk gevoel.

Darko begint met de wafelbak. De eerste klanten hebben reeds plaats genomen, Ingrid neemt de bestellingen op... de dag bij Van Hecke is begonnen!
Darko bakt wafels
 
 

[Home] [Geschiedenis] [Lekkernijen] [Wie zijn wij] [Waar kunt u ons vinden]