Onze Lekkernijen
 
Het klikken op de knop Lekkernijen laat mij toe om onze kaart aan u voor te stellen. Ik nodig u dan ook uit op een kleine rondleiding doorheen het lekkers waarmee het Huis Van Hecke sedert vele jaren menig fijnproever wist te bekoren. Wat nu volgt is slechts een greep uit het ruime aanbod. Bepaalde gerechten kunnen ook wel een beetje seizoen gebonden zijn, ik denk daarbij dan vooral aan het verse fruit dat wij serveren met het ijs, de wafels en de pannenkoeken. De foto's geven u een beeld, maar de lekkere geur en de fijne smaak, die krijgt u er bij uw eerstvolgende bezoek gegarandeerd bij... en de kleintjes onder ons worden extra in de watten gelegd.
Smakelijk!
Kinderen houden van ijs!
 
 
 
 

Lackmans

Deze galette die in de volksmond "Lackmans" of ook wel "Leckemans" genoemd wordt, werd in het begin van de twintigste eeuw geÔntroduceerd door de Rijselse pasteibakker Lacquemant. Door de jaren heen werd deze fijne galette met kaneelsmaak door velen als een ware delicatesse beschouwd. De Lackmans kan bijgevolg rekenen op een trouw publiek.

Maar de ene Lackmans is de andere niet... De kenners weten het wel: voor de echte authentieke Lackmans moet je bij "Van Hecke" zijn!
Ambachtelijk bereid met zorg en toewijding, gebakken en geserveerd met een vleugje nostalgie... helemaal zoals het hoort!

Lackmans
 

Wafels

Om lekkere wafels te kunnen maken zijn er twee zaken die heel belangrijk zijn: de bereiding van het deeg en het bakken van de wafels. Voor het deeg zijn uiteraard de ingrediŽnten van kapitaal belang, maar ook de manier waarop het deeg bereid wordt. Hier wordt het deeg met "armkracht" gemaakt en ja...er wordt geen draai teveel of te weinig gegeven want ook dat speelt een rol!

De wafels worden nog steeds gebakken in de authentieke ijzers van vroeger. Reeds na de eerste hap bent u volledig overtuigd: deze wafel heeft iets dat andere wafels niet hebben!
Mmm... daarbij voegen wij nog wat slagroom, eventueel wat vers fruit en voor de fijnproevers een "bolleke" ijs. Een ware streling voor de tong!

Brusselse wafel
 
Ijsbekers

Lekker ijs is ijs dat gegeten wordt op de dag dat het gemaakt is.
En dat weten ze bij Van Hecke ook. Hiervoor moet Darko 's morgens wel wat vroeger uit de veren, maar zijn leuze is: "vers ijs of geen ijs!". Elke dag is er keuze uit een achttal smaken waaronder de klassiekers zoals vanille, aardbei, chocolade, mokka, pistache, banaan en hazelnoot.
Voor het ijs "uit de vuist" is vooral het hoorntje erg "in trek". Degene die de tijd neemt om even rustig te gaan zitten en de menukaart doorneemt, zal merken dat met ijs kunst gecreŽerd kan worden. We hebben het hier over de ijsbekers. Dit zijn de pareltjes voor de liefhebbers van ijs: een gekoeld glas met daarin enkele bollen roomijs, wat vers fruit en dit alles overgoten met heerlijke chocolade of vruchtensaus. Eerst even genieten van de compositie en de kleuren en dan volgt het festijn. Toch leuk dat kunst ook wel best lekker kan zijn!
Wat dacht u van een banaan languit op een bed van vanille ijs en slagroom, mooi gebruind met chocolade... of de roomijsbeker aardbeien! En de kleine rakkers worden zeker en vast bevriend met het kinderijsje "Pinnokio".

Roomijsbeker-aardbeien
 

Pannekoeken

Wat smaakt nu beter na een wandeling in 't stad dan een paar heerlijke pannekoeken met suiker of siroop en een bakje troost?! Geef toe dat het leven ook mooi kan zijn... een pannekoek met slagroom of vanille-ijs of zo eentje met stukjes banaan en daar bovenop een heerlijke chocoladesaus.
Pannekoeken met suiker
 


Appelbeignets

Neen, voor appelbeignets hoeft u echt niet te wachten op de Sinksenfoor! Die krijgt u hier het hele jaar door.
Een schijfje appel met een "frakske" van deeg, gebakken en geserveerd met wat bloemsuiker.
Appelbeignets
 
 
[Home] [Geschiedenis] [Rondleiding] [Wie zijn wij] [Waar kunt u ons vinden]